Moja izkušnja: “Na umetne barve ne grem več.”

Moja transformacija – Pot od uničenih do zdravih las z rastlinskimi barvami

Pozdravljene na moji prvi objavi. Z vami bom delila svojo izkušnjo z naravnim barvanjem, ki mi je pozdravilo zelo uničene lase, transformacija las pa je pozitivno vplivala na moje življenje.

Pa začnimo kar na samem začetku. Kot deklica sem se zelo rada igrala z barbikami. Vse barbike so bile blond, predstavljale so mi ideal. Ko sem odraščala, sem opazila da so svetlolaske zelo priljubljene tudi pri nasprotnem spolu. Psihološko je tudi name to vplivalo tako, da sem želela svoje lase posvetliti in postati bolj “zadovoljna” s seboj in bolj priljubljena pri fantih. V obdobju pubertete človek ne razmišlja o negativnem vplivu umetnih, kemičnih barv na lase. Tako sem se odločila, da bom dosegla svoj ideal in se, že pri 15-ih letih prvič pobarvala. Spomnim se, da so bile med prvimi barvami črna, rjava in rdeča.

POMAGALO NI NITI TO, DA SEM PRENEHALA UPORABLJATI UMETNE BARVE

Kasneje sem se odločila za blond barvo, katera je mojim lasem povzročila največ škode. Z večkratnim beljenjem s peroksidom sem dosegla željen odtenek blond barve. Lasje so bili vedno bolj suhi, razpokani in brez življenja, a meni je bilo pomembno, da sem blond. Spomnim se tudi tega, da sem šla iz blond na pink barvo in potem nazaj na blond. Pred tremi leti sem začela vedno več časa preživljati v naravi in sem nekako začutila, da ni prav kaj delam s svojimi lasmi. Prenehala sem se barvati in upala, da si bodo lasje sami opomogli. Približno leto dni si na lase nisem nanašala nič drugega kot šampon in balzam, redkeje tudi masko za lase. Kmalu sem ugotovila, da se lasje ne bodo mogli pozdraviti in da so tudi po enem letu izgledali kot da so brez življenja, suhi in uničeni.

Moji lasje pred zdravljenjem z naravnim barvami

ZAČETEK ZDRAVLJENJA

Usoda ali naključje me je pripeljalo v trgovino Norma, kjer je predavanje o naravnem barvanju las izvajala frizerka (Klavdija Hladin) Najbolj zanimivo mi je bilo to, da je omenila, da vse kar nanašamo na lasišče, bi moralo biti dovolj dobro, da bi lahko zaužili. Na tem predavanju smo imeli možnost določene posušene rastlinske sestavine, ki so v barvi, tudi zaužiti.

Moji lasje po nanosu prve obloge z naravnimi pigmenti

Na predavanju sem izvedela, da Klavdija barva lase z različnimi rastlinskimi izvlečki ekološke pridelave. Po navadi ljudje takoj pomislijo na kano, a barvanje z rastlinami je dosti več. Zajema vse od kane, sene, manjisthe, aronije, kamilice, rdeče pese, indigo, alme, hibiskusa, in še in še bi lahko naštevala. Kako je naravno barvanje vplivalo na moje lase, lahko vidite na slikah. To je zame dovolj velik dokaz, da na umetne barve ne grem več.

ENERGIJSKI VPLIV

Da bi lasje lahko opravljali svojo nalogo prevodnika kozmične energije, morajo biti dolgi vsaj 7 cm. Našim prednikom so dolgi lasje dajali modrost in jih povezovali z višjimi silami. Dekleta so imela dolge lase, kar je imelo jasen pomen: lasje so pokrivali hrbet in s tem ščitili čakre ali energijske centre, ki se nahajajo vzdolž hrbtenice. Dolgi lasje namreč pokrivajo srčno čakro (anahato), ki povezuje tri spodnje in tri zgornje čakre. Anahata napolnjuje žensko z energijo ljubezni, sočutja, milosti in dobrote, dolgi lasje pa dajejo energijsko zaščito pred zlom in temnimi silami. 

MOJA NOTRANJA PREOBRAZBA Z NARAVNIMI PIGMENTI

Kar hitro po tem, ko sem se odlločila za barvanje las z naravnimi barvami, se je v meni začel proces zdravljenja, ki ni bil viden samo na mojih laseh, ampak tudi na počutju. Še bolj sem začela čas preživljati v naravi, postajala sem bolj umirjena in prizemljena. Od takrat dajem vedno več pomena naravnim sestavinam. Spremenila sem način prehrane in se odločila za vegetarijanstvo, rada preživljam čas v naravi, s sestro sva obiskovali šolo za naravno kozmetiko, tako da si že sami izdelujeva naravno kozmetiko (kreme,mazila, itd.) V bližnji prihodnosti bom začela obiskovati veliko šolo aromaterapije, kjer se bom naučila kako se pravilno uporabljajo eterična olja, ki nam lahko zelo pomagajo pri različnih težavah. Moje življenje se je od dneva, ko sem se odločila, da grem iz kemičnih umetnih barv, na nežne naravne barve spremenilo na veliko bolje. In toplo priporočala bi ga vsaki.

Pot od uničenih do zdravih las

Če vam je bila objava všeč, naju lahko obiščete tudi na:

https://www.instagram.com/2natureholics/

Advertisement

One thought on “Moja izkušnja: “Na umetne barve ne grem več.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: