MUST-HAVE NARAVNA OLJA ZA ZAŠČITO KOŽE POZIMI

Prehajanje na naravno kozmetiko je včasih trd oreh.

V svetu naravne kozmetike so olja osnovne sestavine v izdelkih za kožo in lase. Uporaba olj je bistvenega pomena, a preden se odpravimo v brezglavi nakup rastlinskih olj, nam pomagajo naslednja vprašanja:

Kakšne sestave je olje?

Kakšno težavo želimo rešiti?

Predvsem pa kakšen učinek želimo?

Midve sva pri nakupu pozorni tudi na: absorbcijo, gostoto, vonj in morebitno komedogenost (ali zapira pore ali ne).

Morda bi te presenetilo, če bi vedel/a KAKO različna so si olja po sestavi.

Kot zanimivost – ali se vedel/a, da olja vsebujejo maščobne kisline? Če nisi, ne skrbi zaradi poplave novih informacij. Zate sva pripravili MUST-have vodič za uporabo olj ta hip, pri tem sva se osredotočili na zimski čas.

Katera olja so top izbira ravno ta hip: Ko je koža suha in razpokana?

-Ko te koža na rokah peče in nobena krema ne pomaga?

-Ko koža potrebuje posebno nego in “crkljanje”?

Rešitev je personaliziran pristop, kar pomeni, da se osredotočiš na sestavine v olju, ki so primerne za tvoj tip kože in jih tvoja koža potrebuje.

TEŽAVE, KI JIH IMAMO IN OLJA, KI POMAGAJO

Obstajajo številna olja in masla, ki jih uporabljajo v kozmetični industriji, zato se bova tokrat osredotočili samo na določena olja po katerih koža hlepi pozimi.

RAZPOKANA, UTRUJENA KOŽA?

Za razpokano kožo, priporočava avokadovo olje, ki je nežne zelenkaste barve in z vonjem po – prav ste ugotovili – avokadu. Kožo nahrani, jo ščiti, pomirja ter zmanjša vnetja. Uporabljava ga tudi v mazilih za občutljive suhe predele kože, kot so pete, roke ali ustnice. Na tej povezavi najdeš tudi navodila za izdelavo mazila za suho kožo.

Za nego suhe kože in zrele kože je primerno tudi konopljino olje. Njegova prednost je, da deluje protivnetno, kožo pomirja ter pripomore pri regeneraciji. Ker je dokaj gosto in nestabilno olje, ga po navadi kombiniramo z lažjimi olji.

S KOKOSOM ALI BROKOLIJEM POVRNI LESK IZSUŠENIM LASEM

Kokosov maslo poznamo vsi. Ne samo, da je izredno prijetnega vonja, ampak je tudi pravi balzam za lase. Kljub temu, da ga oglašujejo večinoma v poletnih dneh, bodo naši lasje hvaležni zanj tudi pozimi. Kokosovo maslo dokazano zmanjša izgubo proteinov v laseh (na kar vpliva vsebnost lavrinske kisline). Ima komedogene lastnosti, zato ga pri mastni koži ne bi priporočali za nego obraza.

Čudovito olje brokolijevih semen, ki je prejelo naziv “nadomestek silikonov” je priljubljeno pri negi in čiščenju las. Je zelo drsljivo olje, ki ne pušča mastnega občutka. Lasje vam bodo hvaležni, če si kanete nekaj kapljic na konice brez kasnejšega izpiranja.

MASAŽNO OLJE

Za masažo in razvajanje bo poskrbelo kokosovo maslo, ki kožo nahrani, njegov značilni vonj pa nas po ponesel v tropske kraje. Izredno priljubljeno olje za masažo je tudi mandljevo olje, ki se hitro vpije. Njegova prednost je, da je primerno za vse tipe kože kože. Je tekoče, mazljivo olje z blagim oreškastim vonjem marcipana.

NOČNA NEGA KOŽE ZA ZRELO ALI MASTNO KOŽO

Si želiš globokega tretmaja in bi rad/a svoji koži privoščil/a počitek od agresivnih kozmetičnih izdelkov?

Potem ti za nočno nego priporočava olje šipkovih plodov, ki je še posebej učinkovito za vneto, zrelo in aknasto kožo. Obnese se tudi pri spopadanju s pigmentnimi madeži in brazgotinami. Olje šipkovih plodov je fantastično olje rdečkaste barve, midve ga obožujeva, ker po nanosu ne pusti mastnega občutka na koži in se zelo hitro vpije. Koža je po nanosu sijoča, mehka in nemastna. Kapljco olja si nanesi zvečer na čisto kožo, zjutraj pa ga odstrani z vatico in izbranim čistilnim sredstvom.

Če se spopadaš s suho, alergijam nagnjeno kožo, posezi po olju granatnega jabolka, ki dokazano deluje antioksidativno, fotoprotektivno, protivnetno in protitumorno. Oboževala ga bo poškodovana, reaktivna in zrela koža.

In še za popotnico

Pri nakupu olj, vedno izberi najboljše za svojo kožo in lase. To so hladno stiskana, ekološka olja, ki so nerafinirana in polna neoporečnih.

Follow us:

2 Natureholics

2natureholics

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: